Un altar grecesc antic a fost dezgropat într-un sit arheologic din Sicilia

Distribuie

Un altar antic grecesc pentru cultul familiei datând de peste 2.000 de ani a fost descoperit în situl arheologic din Segesta, pe insula italiană Sicilia, au anunţat vineri autorităţile locale, scrie Reuters.

Guvernul regional al Siciliei a declarat că altarul a fost probabil folosit în perioada de maximă influenţă culturală elenă, chiar înainte de ridicarea Imperiului Roman în primul secol înainte de Hristos (î.Hr.).

Acesta a fost îngropat timp de secole de câţiva centimetri de pământ şi vegetaţie în zona acropolei sudice din situl Segesta, care se află în partea de vest a insulei.

„Situl Segesta nu încetează să ne uimească”, a declarat consilierul regional pentru patrimoniul cultural din Sicilia, Francesco Paolo Scarpinato.

„Săpăturile continuă să scoată la lumină… piese care adaugă noi perspective şi interpretări unui sit în care sunt stratificate mai multe civilizaţii”, a spus el într-un comunicat.

Segesta, renumit pentru templul său din secolul al V-lea î.Hr. a fost un oraş antic grecesc aşezat între munţi.

În afară de altar, arheologii au mai scos la iveală o relicvă de formă similară despre care cred că ar fi putut fi un suport pentru o sculptură. Ambele descoperiri sunt perfect conservate, a precizat consiliul regional.

Citește și A fost descoperită o specie rară de palmier care înfloreşte subteran