Un Brăilean a realizat o Diplomă de Excelență pentru Florin Piersic, scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante, safire şi rubine

Asociaţia Filatelică „Dunărea” Brăila, condusă de cunoscutul colecţionar Nelu Ivan, a realizat o distincţie specială pentru actorul Florin Piersic, în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate, intitulată „Diplomă de Excelenţă”, care este scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante, safire şi rubine, informează Agerpres.

Nelu Ivan, deţinător al uneia dintre cele mai impresionante colecţii filatelice din România, între care se află celebrul timbru Mauritius estimat la peste 1 milion de euro, a declarat, pentru Agerpres, că are o mare admiraţie pentru actorul Florin Piersic, despre care consideră că „merită din plin titlul de prinţ al artelor”.

„Diploma de Excelenţă este scrisă manual cu folie de aur. Pictura care îl înfăţişează pe Florin Piersic este realizată de Marian Gheorghe, pictor, jurnalist, poet şi colecţionar brăilean. Florin Piersic, care merită din plin titlul de prinţ al artei, poartă o coroană împodobită cu trei diamante şi un safir. Tot în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate şi de recunoaştere a faptului că este cavaler al artelor sunt înfăţişate două săbii încrucişate, ambele cu câte un rubin la capete. Este o diplomă absolut specială pentru maestrul Florin Piersic, pentru care am o mare admiraţie pentru întreaga sa activitate manifestată în film, teatru, muzică, dans şi poezie”, a spus Nelu Ivan.

Citește și Muzeul de Arte Frumoase din Berna renunţă la 38 de opere care au fost furate de nazişti

Nelu Ivan a precizat că, din motive financiare care nu au depins de el, Diploma de Excelenţă pentru actorul Florin Piersic a fost realizată mult mai târziu decât era prevăzut.

„Am întâmpinat multe probleme financiare de când am gândit acest proiect şi până astăzi. Iniţial, înmânarea Diplomei de Excelenţă era programată la Brăila, într-un context festiv, la care invitat special trebuia să fie actorul Florin Piersic. Festivitatea trebuia organizată cu ocazia acordării unor premii la un concurs de pictură organizat în semn de preţuire pentru actorul Florin Piersic. Din păcate am întâmpinat o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, sponsorii mei au început să dea faliment, timpul a trecut şi am amânat de trei ori festivitatea. Astăzi Diploma de Excelenţă pentru maestrul Florin Piersic este gata şi îmi doresc ca ea în posesia lui într-un context festiv, poate pe platoul unei televiziuni naţionale, aşa cum merită un actor de talia lui”, a afirmat Nelu Ivan pentru sursa citată.

Nelu Ivan, preşedinte fondator al Asociaţiei Filatelice „Dunărea” Brăila, are 75 de ani şi de 44 de ani colecţionează timbre, medalii, bancnote, monede, cărţi rare, obiecte de artă, dar cea mai impresionantă colecţie a sa este cea filatelică, ce conţine milioane de mărci poştale din toată lumea.