Un celebru actor japonez de teatru kabuki arestat după moartea părinţilor săi

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori de kabuki din Japonia a fost arestat marţi, fiind suspectat că a ajutat la sinuciderea mamei sale, a anunţat poliţia, după ce ambii părinţi ai acesteia au fost găsiţi inconştienţi în casa ei luna trecută, potrivit AFP.

Ennosuke Ichikawa „ar fi determinat-o pe o femeie de 75 de ani să ia somnifere la domiciliul său (al actorului), ajutând-o astfel să se sinucidă”, a declarat poliţia din Tokyo pentru AFP.

Potrivit presei, poliţia investighează de asemenea moartea tatălui actorului.

„Nu există nicio îndoială că i-am ajutat pe părinţii mei să se sinucidă. Am avut de asemenea intenţia de a mă sinucide după aceea”, a declarat el anchetatorilor, potrivit postului public de televiziune NHK.

Vedetă a teatrului tradiţional japonez, Ennosuke Ichikawa a jucat la Londra, Amsterdam şi la Opéra Garnier din Paris.

Citește și Cannes 2023 – Queer Palm a fost atribuit filmului japonez „Monster”

În luna mai a anului trecut, serviciile de urgenţă i-au găsit tatăl, în vârstă de 76 de ani, de asemenea actor de kabuki, şi mama, în vârstă de 75 de ani, inconştienţi, în locuinţa sa din Tokyo. Părinţii săi au fost confirmaţi ulterior ca fiind morţi.

Ichikawa însuşi a fost găsit în aceeaşi zi într-o stare de semiconştienţă. El a fost transferat la spital, unde a fost interogat de poliţie.

Ceea ce părea a fi o scrisoare de adio scrisă de Ichikawa a fost, de asemenea, găsită la domiciliul său.

Actorul, al cărui nume real este Takahiko Kinoshi, şi-a început cariera în kabuki în 1980 şi a devenit unul dintre cei mai renumiţi actori din ţară.

El a fost deja nominalizat pentru premiul Laurence Olivier pentru interpretare în dans, potrivit site-ului său.