Un desen al lui Leonardo da Vinci ar putea fi vândut pentru 12 milioane de lire sterline

Un desen al lui Leonardo da Vinci care reprezintă un cap de urs este aşteptat să fie vândut pentru 12 milioane de lire sterline la o licitaţie ce va avea loc la începutul lunii iulie, informează News.ro citând ziarul britanic The Guardian.

Intitulat „Capul unui urs”, desenul va fi vândut la Londra de Christie’s. El va fi expus la New York şi Hong Kong înainte de a fi licitat, pe 8 iulie, şi este aşteptat să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 8 şi 12 milioane de lire sterline, potrivit casei de licitaţii.

Ben Hall, preşedinte la Christie’s New York, a descris desenul ca „una dintre cele mai importante lucrări ale Renaşterii aflată încă în colecţie privată”.

„Opera a fost deţinută de unii dintre cei mai renumiţi colecţionari în domeniul marilor maeştri de-a lungul multor secole, nu mai puţin important actualul proprietar, care o deţine din 2008. A fost admirată în întreaga lume, prezentată de muzee prestigioase, iar Christie’s este onorată să aducă acest Leonardo pe piaţă în acest sezon”, a spus el.

„Capul unui urs”, care măsoară 7 cm x 7 cm, a fost realizat prin tehnica silverpoint pe o hârtie bej-roz pal. Desenul a fost expus, între altele, la National Gallery din Londra, în 2011 şi 2012.