Un elev cu media 4,59 primește bursă de merit

Noile modificări privind acordarea burselor aduc situații greu de imaginat. Astfel, un elev care nu are nici măcar media 5 poate primi bursă de merit, dacă sunt în primii 30% din clasă.

Iar situațiile absurde nu au întârziat să apară. Se întâmplă la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești.

Unitatea de învățământ a decis acordarea unei burse de merit chiar și unui elev cu media de 4,59 pentru că se află în primii 30% din clasă.

Pe de altă parte, elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, cu medii de peste 9 nu primesc o astfel de bursă de merit.

„Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anual acesta bursă de merit e 4,59.

Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3”, a precizat directorul directorului unității, Mădălina Boteanu, potrivit Observatorului de Prahova.

Pe de altă parte, elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, cu medii de peste 9 nu primesc o astfel de bursă de merit.

„E o discriminare. Să se numească oricum altfel, dar nu de merit”, a declarat presei locale Gabriel Țaga, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești.

La această școală, 857 de elevi sunt beneficiari ai bursei de merit, în cuantum de 450 de lei lunar.

Doar trei dintre aceștia, care învață la profilul sportiv, au medii sub 9. Alți 46 primesc acest stimulent financiar, fiind olimpici.

Citește și USR propune acces gratuit pentru elevi la muzee, concerte și spectacole