Un elev de clasa a XII-a a doborât recordul colegiului militar din Alba Iulia la tracţiuni

Un elev de clasa a XII-a a doborât recordul colegiului militar din Alba Iulia la tracţiuni, vechi de peste trei decenii, el antrenându-se zilnic timp de opt luni pentru a reuşi această performanţă.

„Elev sergent Andrei Aloman a doborât recordul colegiului militar la tracţiuni. Andrei a reuşit să execute 36 de tracţiuni, vechiul record, înregistrat înainte de anii ’90, fiind de 31 de tracţiuni. Pentru a reuşi această performanţă, Andrei s-a antrenat zilnic timp de opt luni şi spune că şi-a testat cu adevărat limitele din punct de vedere fizic”, au transmis reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Noul recordmen a afirmat că, la început, i s-a părut interesant faptul că ar putea intra în istoria colegiului înregistrând această performanţă.

Citește și Documente vechi de secole din colecţia Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, digitizate

„Mai apoi, încercarea mea nu s-a mai dorit a fi doar o doborâre a recordului, ci şi să-mi depăşesc limitele, pentru că atunci când te întreci cu tine însuţi îţi formezi un caracter puternic şi frumos. Pe lângă antrenamentul fizic intens, am avut şi o dietă echilibrată, toate acestea ajutându-mă să ajung la condiţia fizică necesară acestui efort. Dar, a trebuit să stabilesc un echilibru între antrenamente şi şcoală, pentru a nu neglija sub nicio formă studiul”, a mărturisit elevul sergent Andrei Aloman.

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar „Mihai Viteazul”, înfiinţat în anul 1919 la Târgu-Mureş, unde a funcţionat până în anul 1940, când a fost mutat la Timişoara.

În anul 1947, şi-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară, însă a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *