Un film biografic despre Elon Musk va fi regizat de Darren Aronofsky

Un film biografic despre Elon Musk este în lucru, după ce studioul independent A24 a obţinut drepturile de adaptare a recentei biografii a lui Walter Isaacson, iar regizorul Darren Aronofsky, creatorul „Black Swan”, va regiza filmul.

Revista Variety relatează că A24 a triumfat într-o „competiţie aprinsă” de licitaţie pentru a achiziţiona biografia autorizată Elon Musk de Isaacson, publicată în septembrie. Cartea a fost aspru criticată în unele medii, The Guardian descriind-o drept „o carte plictisitoare, fără perspective”, care a generat o serie de controverse, Isaacson fiind nevoit să corecteze o sugestie potrivit căreia Musk ar fi decis ca reţeaua sa de comunicaţii prin satelit Starlink să fie închisă pentru a opri un atac cu drone ucrainene asupra navelor de război ruseşti.

Fost preşedinte şi director executiv al CNN, Isaacson este autorul unei serii de biografii, printre care Henry Kissinger, Benjamin Franklin şi Einstein. Biografia sa, bestseller în 2011, a lui Steve Jobs, directorul general al Apple, a fost adaptată în 2015 în filmul biografic cu acelaşi titlu, cu Michael Fassbender şi Kate Winslet, scris de Aaron Sorkin şi regizat de Danny Boyle.

Aronofsky a regizat cel mai recent filmul „The Whale”, cu Brendan Fraser în rolul principal, pentru care Fraser a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în timp ce Aronofsky însuşi a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor pentru drama „Black Swan”.

Citește și Biografia și cariera lui Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla

Elon Musk, în vârstă de 52 de ani, s-a născut şi a crescut în Africa de Sud şi, potrivit lui Isaacson, a suferit o „tortură mentală” din partea tatălui său, Errol, de care este înstrăinat. Musk este CEO şi director tehnologic al SpaceX, precum şi preşedinte şi director tehnic al X Corp (fostul Twitter). El este, de asemenea, CEO al companiei de automobile Tesla, dar a fost amendat şi forţat să renunţe la funcţia de preşedinte în 2018, în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare financiară din SUA, după o serie de postări înşelătoare pe reţelele de socializare. Elon Musk se află în prezent pe primul loc pe lista Forbes „Real Time Billionaires”, cu o avere netă de 223,8 miliarde de dolari (183,2 miliarde de lire sterline).