Un fost videojurnalist de la New York Times, ucis în Ucraina

Brent Renaud, fost videojurnalist la New York Times, a fost ucis, duminică, la Irpin (oraș regional din Ucraina), un alt jurnalist şi un civil ucrainean au fost răniţi, anunţă presa internaţională.

New York Times a anunţat că jurnalistul de 51 de ani, era un „fotograf şi cineast talentat”, subliniind că nu se afla în misiune pentru ziar în Ucraina.

Tot duminică, cel puţin 13 jurnalişti şi alte 12 persoane au fost reţinuţi în timpul protestelor privind războiul la Sankt Petersburg.

„Nu au explicat motivul reţinerii”, a scris jurnalistul Andrey Okun pe canalul său de Telegram, conform BBC. El a spus că reporterii reţinuţi purtau cu toţii veste de presă şi legitimaţii de presă: „Dar acest lucru nu interesează pe nimeni, scopul este să ne asigurăm că nimeni nu transmite nimic”.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, sute de arestări au avut loc duminică, în timpul demonstraţiilor din toată Rusia pentru a se opune invaziei Ucrainei. „Cel puţin 268 de persoane au fost deja arestate în 23 de oraşe”, a raportat OVD-Info.

Citește și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse afirmă că paradele gay sunt unul dintre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina