Un grup media rusesc controlat de Prigojin se închide

Grupul de presă controlat de Evgheni Prigojin se va închide, a declarat directorul unei publicaţii online din acest trust, ceea ce evidenţiază înrăutăţirea situaţiei şefului mercenarilor, la o săptămână după eşecul unei scurte revolte organizate de luptătorii săi din Grupul Wagner, relatează Reuters.

În cadrul unui acord care a pus capăt revoltei, Prigojin, un fost aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a primit autorizaţie să plece în exil în Belarus, iar oamenilor săi li s-a dat posibilitatea de a alege între a i se alătura, a fi integraţi în forţele armate ale Rusiei sau a se întoarce acasă.

Patriot Media, având ca principal site de ştiri RIA FAN, a adoptat o linie editorială puternic naţionalistă şi pro-Kremlin, oferind în acelaşi timp şi o acoperire pozitivă pentru Prigojin şi grupul său Wagner.

„Anunţ decizia noastră de a ne închide şi de a părăsi spaţiul informaţional al ţării”, a declarat directorul RIA FAN, Evgheni Zubarev, într-un clip video postat sâmbătă târziu pe conturile de socializare ale holdingului.

Zubarev nu a oferit niciun motiv pentru această decizie.

Cotidianul rus Kommersant a relatat, vineri, că Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicaţiilor din ţară, a blocat publicaţiile lui Prigojin, fără a oferi detalii. Organismul de supraveghere nu a putut fi contactat duminică pentru comentarii, potrivit Reuters.

De asemenea, presa rusă a relatat că o „fabrică de troli” care ar fi fost folosită de Prigojin pentru a influenţa opinia publică în ţări străine, inclusiv în Statele Unite, a fost desfiinţată.

Citește și Lukaşenko a semnat o lege care interzice presa străină „neprietenoasă” în Belarus