Un jurnalist rus a fost ucis şi alţi trei răniţi într-un atac ucrainean anunță Ministrul rus al Apărării

Un corespondent de război al agenţiei ruse de ştiri RIA a fost ucis şi alţi trei jurnalişti ruşi au fost răniţi sâmbătă într-un bombardament în apropierea liniei de front din regiunea Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Ministerul a precizat că jurnaliştii au fost răniţi în urma unui atac de artilerie ucrainean. Victimele au fost evacuate de pe câmpul de luptă, dar corespondentul RIA, Rostislav Juravlev, a murit în timp ce era transportat, a precizat ministerul rus.

Ceilalţi jurnalişti se află în stare gravă, dar stabilă. „Viaţa nu le este în pericol. Primesc toate îngrijirile medicale necesare”, a precizat ministerul.

RIA a confirmat că un jurnalist al său a fost ucis în timp ce făcea un reportaj în satul Piatîhatki, aflat pe linia frontului, şi că unul dintre cameramanii săi a fost, de asemenea, rănit.

Citește și Șapte persoane arestate în Rusia pentru intenția de a ucide două jurnaliste, în cadrul unui complot susţinut de Ucraina

Ministerul Apărării de la Moscova susţine că Ucraina a folosit muniţii cu dispersie în acest atac, dar nu a furnizat dovezi în acest sens, iar Reuters precizează că nu poate să verifice informaţia în mod independent.

Ucraina a primit bombe cu dispersie de la Statele Unite în această lună, dar s-a angajat să le folosească doar pentru a disloca concentrări de soldaţi inamici.

Astfel de arme conţin zeci de mici bombe care aruncă o ploaie de şrapnel pe o suprafaţă mare şi sunt interzise în multe ţări din cauza pericolului potenţial pe care îl reprezintă pentru civili. Ucraina a declarat în repetate rânduri că utilizarea lor va fi limitată la câmpul de luptă. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că Rusia însăşi a folosit în mod repetat muniţii cu dispersie în timpul războiului.