Un muzeu cu obiecte ucrainene furate a fost deschis în Rusia

Un muzeu de obiecte ucrainene furate, inclusiv extinctoare şi plăcuţe de înmatriculare, a fost deschis în Rusia.

Acest lucru a fost anunţat de Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului din Mariupol, pe Telegram, potrivit Ukrinform.

„Un muzeu al lucrurilor ucrainene furate a fost deschis în Nefteyugansk rusesc. Le-au furat pentru a arăta că şi noi suntem oameni, aproape la fel ca ruşii. Suprarealism pur în toate. Personal, am fost impresionat de stingătoarele de incendiu şi de plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor”, a declarat Andriuşcenko.

El a precizat că numărul de înmatriculare al maşinii care a devenit exponat în acest muzeu aparţine unei femei din Kramatorsk, Natalia Shabala.

„Nu se ştie dacă a fost luat de pe maşină sau a fost furat odată cu maşina. Nici soarta femeii nu este cunoscută, cel puţin pentru noi. Dar este acest detaliu. O plăcuţă de înmatriculare de maşină adevărată. A unei persoane reale. Este ceea ce subliniază inumanitatea a ceea ce fac ruşii la fiecare pas. În faţă. În timpul ocupaţiei. În spate”, a adăugat Andriuşcenko.

Publicaţia NEFT precizează că muzeul expune „obiecte de zi cu zi ale ucrainenilor din oraşele din zona Districtului Militar Nord”.

Muzeul a expus în principal cărţi în limba ucraineană, plăcuţe de înmatriculare auto şi cărţi de identitate. NEFT notează că aceste obiecte de război au fost aduse din război de către voluntarii care au organizat expoziţia.

După cum s-a relatat, în Mariupol, ocupat temporar, invadatorii ruşi continuă să demonteze clădirile istorice.

Citește și Germania a descoperit o vastă campanie de dezinformare pro-Rusia pe X