Marius Mioc (n. 23 iulie1968, Timișoara), publicist, participant la Revoluția din 1989 în Timișoara, cunoscut și pentru opoziția sa față de măsurile de oprire a pandemiei de Covid-19, publică periodic pe blogul său, dar și pe rețelele sociale informații despre persoane publice, și nu numai, care au decedat în ultimele luni, sugerând, prin postările distribuite constant, că s-ar datora efectelor vaccinului împotriva COVID-19.
Articolele distribuite de acesta sunt publicate pe un site cunoscut pentru știri false, activenews. Timișoreanul a chiar primit „Diploma Activenews pentru programul de rezolvare al problemei covid.”
Cu referire la poetul Ancelin Roseti, Mioc scrie: „Văzusem știrea cu moartea poetului ziarist la Adevărul, dar nu știam sigur dacă a fost vaccinat. Ei, uite că a fost. Așadar, spunem încă o dată: #Edoarocoincidență #NoulNormal #NecruțătorulDarwin”.
Comentariul lui Marius Mioc a fost făcut la o postare distribuită de pe pagina unei conspiraționiste, Alina Popa, care publică la rândul ei constant pe Facebook știri și informații despre pandemie.
Citește și Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar
„Poet, ziarist la Adevărul, s-a dus s-a dus să zboare într-o lume mai bună. Cip-cirip!”, mai comentează ironic Marius Mioc, atașând o fotografie a poetului din momentul când s-a vaccinat împotriva virusului.
Marius Mioc se mândrește și cu un tricou pe care scrie: „Ești vaccinat? Ia Distanță. Sunt alergic la proști!”
Marius Mioc a absolvit Facultatea de Mecanică din Timișoara în 1993. A lucrat ca inginer la Prompt S.A. între 1993-1995. Între 1996 și 2000 a lucrat la departamentul de finanțe al firmei Procter & Gamble Timișoara (Detergenți S.A.), inițial analist financiar, apoi contabil șef. Din 1999 a început activități economice pe cont propriu.
Citește și A murit Ancelin Roseti. Poetul avea 55 ani
A fost prezent în mulțimea adunată în 16 decembrie 1989 în fața casei preotului László Tőkés și a participat la confruntările cu forțele de ordine din acea zonă. Ulterior, a îndemnat participanții la manifestație să continue demonstrația și în a doua zi, în 17 decembrie, plecând prin oraș pentru a anunța cât mai multă lume despre plănuirea reluării manifestațiilor. A fost reținut de forțele de ordine în noaptea de 16 spre 17 decembrie 1989. A fost arestat și bătut peste tălpi, picioare, spate, mâini, după cum mărturisea în presă.
În 1990 s-a înscris în asociația „17 Decembrie” a răniților și familiilor îndoliate din revoluție din Timișoara. Este inițiator al boicotării activității Comisiei Senatoriale de cercetare a evenimentelor din 1989 de către revoluționari din Timișoara.
În numele asociației „17 Decembrie” a cerut destituirea directorului SRI, Virgil Măgureanu, acuzându-l de falsificare a istoriei revoluției.
Poetul Ancelin Roseti, colaborator la ziarul Adevărul, membru în Uniunea Scriitorilor, s-a stins recent din viață. În primăvară, scriitorul anunța că a suferit un accident vascular cerebral (fără pareză), un chist pe creier, unul la sinusuri, hipertensiune arterială.