Un suspect a fost reținut în cazul amenințării cu moartea a actriței Maia Morgenstern. Riscă 3 ani de închisoare

Un suspect a fost reținut în cazul amenințării cu moartea a actriței Maia Morgenstern, informează autoritățile. În caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București au dispus continuarea efectuării în continuare a urmăririi penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

„Suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea fi cii alte vătămări la adresa persoanei vătămate fi la adresa angajatilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat de luni al instituției.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului I București a mai transmis că suspectul identificat a fost reținut pentru 24 de ore. Totodată, se arată în comunicat, „prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus declinarea de soluționare a cauzei în favoare Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 spre competentă soluționare”.

În caz a fost începută urmărirea penală de către Direcția de Investigații Criminale a Poliției, iar dosarul a fost preluat de procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

Potrivit Articolului 206 din Codul Penal, citat de lege5.ro, „fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării”.