Un tablou al lui Jackson Pollock, necunoscut până acum, a fost descoperit în Bulgaria

Un tablou necunoscut până acum al artistului american Jackson Pollock a fost descoperit în Bulgaria de către poliţia care investighează contrabandiştii internaţionali de artă, au declarat oficialii, scrie The Guardian.

Lucrarea ar putea valora până la 50 de milioane de euro (44 de milioane de lire sterline), a raportat Radioul Naţional Bulgar, citând experţi.

Mai multe persoane, inclusiv cetăţeni bulgari, au fost arestate în cadrul operaţiunii, a informat marţi agenţia de ştiri de stat BTA. Raportul nu a oferit o descriere a picturii sau orice alte detalii ale lucrării.

Pollock, o figură majoră a mişcării expresioniste abstracte din anii 1940 şi 50, era cunoscut pentru tehnica sa de a picura vopsea pe pânze mari. A murit în 1956.

„Aceasta este o operaţiune internaţională cu participarea Europol, a Greciei şi a altor ţări”, a declarat Petar Todorov, secretarul şef al Ministerului Afacerilor Interne al Bulgariei, potrivit agenţiei de ştiri Novinite. „Spre marea noastră bucurie, am reuşit să înfiinţăm şi să păstrăm această pictură şi în acest moment expertiza arată că este un original”. 

Citește și Un tablou unicat al lui Horea, descoperit la Bucureşti şi expertizat la Sibiu