Un tunel antic din piatră, descoperit de arheologi în Alexandria (Egipt)

Ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor a anunţat joi descoperirea unui tunel din piatră, situat la o adâncime de 13 metri, dar şi a două capete de alabastru şi a mai multor obiecte ceramice, în oraşul Alexandria, situat pe coasta nordică a Egiptului, transmite agenţia Xinhua.

O misiune arheologică egipto-dominicană a descoperit tunelul în templul din Taposiris Magna, oraş întemeiat de regele Ptolemeu al II-lea Philadelphus între anii 280 şi 270 î.e.n., a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că tunelul are o lungime de 1.305 metri şi 2 metri înălţime.

„Lângă templu, arheologii au găsit două capete de alabastru, unul reprezentând o persoană din perioada ptolemeică, din 305 până în 30 î.e.n., iar celălalt reprezentând un sfinx”, se precizează în comunicat.

În timpul excavaţiilor şi al cercetărilor arheologice efectuate în tunel s-a constatat că o secţiune a acestuia a fost scufundată sub Marea Mediterană, potrivit documentului.

Citește și Cinci morminte faraonice au fost dezvăluite în Egipt

Arheologul Muhammad Mustafa a declarat pentru Xinhua că seismele şi schimbările climatice au condus la scufundarea multor vestigii antice din Alexandria. 

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook