Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova a început noul an cu două proiecte de digitalizare

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova a început noul an universitar 2022-2023 cu realizarea a două proiecte de digitalizare a instituţiei – crearea unui nou site şi înfiinţarea unui studio media.

Anunţul a fost făcut de rectorul UMF Craiova, Dan-Ionuţ Gheonea, în cadrul festivităţii de deschidere a noului an universitar, acesta subliniind că, în anii anteriori, paradigma educaţională s-a restructurat, iar instituţia a trebuit să se adapteze şi asta le-a „dat forţă” reprezentanţilor Universităţii.

„Nu aveţi de făcut alegeri uşoare, dar dacă doreaţi să vă fie uşor, nu alegeaţi o profesie din domeniul sănătăţii! Nu uitaţi că în facultate doar începe să se contureze identitatea profesională. Profesia medicală este grea… De ce? Pentru că lucrăm cu necunoscutul. Cum? O să vă răspund folosindu-mă de Voltaire, care spunea că doctorii sunt acei specialişti care ‘prescriu medicamente despre care ştiu foarte puţin, ca să vindece boli despre care ştiu şi mai puţin, ale unor fiinţe omeneşti despre care nu ştiu nimic!’. Este greu să lucrezi în sănătate, dar este frumos! Şi asta dacă nu aţi aflat până acum, măcar intuiţi, pentru că, altfel, nu eram astăzi împreună în această sală!”, le-a transmis rectorul UMF studenţilor.

În legătură cu cele două proiecte, acesta a subliniat că, în urmă cu ceva timp, UMF a început un amplu program de digitalizare şi până acum a finalizat două obiective: crearea unui nou site, cu un design nou, un concept nou, „smart, potrivit pentru ceea ce înseamnă UMF Craiova”, şi construcţia Studioului media UMF Craiova.

Citește și Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat Centrul Cultural ”Constantin Brâncuşi”, în Craiova

„Suntem bucuroşi pentru realizarea acestui studio, reuşită pentru care s-au străduit mulţi oameni, mulţi prieteni, mulţi colegi de-ai noştri, motivaţi exclusiv de entuziasm şi pasiune, de dorinţa de a oferi celor care vor să ne cunoască informaţii consistente şi concrete despre multele lucruri extraordinare care se întâmplă la UMF Craiova. Aş vrea să subliniez că studioul este o creaţie 100% UMF Craiova, cu resurse 100% UMF Craiova. Avem dotări tehnice de ultimă generaţie, ultraperformante, dar avem şi o echipă de oameni pasionaţi, gata să ofere lumii o imagine corectă şi concretă despre UMF Craiova. Şi iată şi un prim rezultat.

Lansăm primul episod al podcastului INFO UMF Craiova, podcast despre viaţa universitară medicală din Craiova. Am ales acest tip de produs mediatic tocmai pentru că înseamnă eficienţă, deschidere, disponibilitate. Adică, exact ce avem nevoie, noi toţi. Astfel, oricine şi oricând va dori informaţii concrete şi corecte despre ce se întâmplă la UMF Craiova va putea accesa, va putea afla, se va putea informa eficient şi corect. De aceea, vă invit să vă abonaţi la canalul youtube UMF Craiova şi să urmăriţi ceea ce se întâmplă acolo”, a mai spus rectorul UMF Craiova.

În primul episod, gazda podcast-ului transmis de Studioul media UMF Craiova este prof. univ. dr. Xenia Negrea care le are ca invitate pe Diana Dobrinescu, absolventă a Colegiului „Carol I” din Craiova şi admisă la Facultatea de Medicină, anul acesta, cu prima medie, şi pe Flavia Mihaela Stoicea, absolventă a Facultăţii de Medicină, ca şefă de promoţie 2022, care vor vorbi despre performanţă şi depăşirea de sine.

UMF Craiova are, în prezent, aproximativ 4.000 de studenţi, dintre care 800 sunt în anul I.