Universitatea din Craiova, inclusă în top 500 universităţi din lume la Matematică

Universitatea din Craiova a fost inclusă în Shanghai Ranking for Academic Subjects 2022, în domeniul Matematică, un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică.

Potrivit Universităţii din Craiova, clasamentul Shanghai Ranking a căpătat o notorietate internaţională, devenind cel mai important instrument de referinţă în ierarhizarea universităţilor din întreaga lume, inclusiv pentru Comisia Europeană. Este primul domeniu al Universităţii din Craiova care intră în cel mai important top al universităţilor din întreaga lume, cu peste 5.000 de universităţi luate în considerare.

„Includerea Universităţii din Craiova în acest clasament este recunoaşterea eforturilor unui grup reprezentativ de matematicieni, dintre care se remarcă domnul prof. univ. dr. Vicenţiu Rădulescu de la Facultatea de Ştiinţe, Departamentul de Matematică. Profesorul univ. dr. Vicenţiu Rădulescu apare în prestigioasa listă Highly Cited Researchers, realizată de Clarivate Analytics. Lista conţine cercetători cu performanţe excepţionale, demonstrate prin realizarea unor articole ştiinţifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din fiecare domeniu”, informează Universitatea din Craiova. 

Citește și Muzeul Olteniei din Craiova va deveni muzeu național