UPG Ploieşti a devenit membru în cadrul Reţelei Internaţionale de Educaţie în domeniul Securităţii Nucleare

Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti a devenit membru în cadrul reţelei INSEN – International Nuclear Security Education Network din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică – IAEA cu sediul la Viena, Austria, anunţă, vineri, instituţia de învăţământ.

Potrivit unui comunicat de presă al UPG, participarea în cadrul Reţelei Internaţionale de Educaţie în domeniul Securităţii Nucleare deschide colectivului de la Departamentul Automatică, Calculatoare şi Electronică de la UPG oportunităţi pentru desfăşurarea de activităţi de cercetare ştiinţifică şi de pregătire a materialelor educaţionale în domeniul securităţii informatice şi fizice a infrastructurilor critice din domeniul energiei nucleare, în colaborare cu alte colective ale universităţilor membre INSEN.

Solicitarea de înscriere în acest prestigios consorţiu a fost transmisă de către rectorul prof. habil. dr. ing. Dinu Florinel şi de conducerea Departamentului Automatică, Calculatoare şi Electronică, departament cunoscut pentru preocupările în domeniul securităţii informatice şi fizice a sistemelor din infrastructurile critice din domeniul energiei, arată sursa citată.

Citește și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a lansat un proiect de cercetare în domeniul alimentar

Activitatea Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti în cadrul reţelei INSEN va fi coordonată de către rector, iar de activitatea în domeniul securităţii infrastructurilor critice este responsabil conf. dr. ing. Pricop Emil, directorul Departamentului Automatică, Calculatoare şi Electronică.

INSEN – Reţeaua Internaţională de Educaţie în domeniul Securităţii Nucleare a fost înfiinţată în 2010 de către Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (IAEA) şi îşi propune să consolideze securitatea nucleară globală prin dezvoltarea, partajarea şi promovarea excelenţei în educaţia în domeniul securităţii infrastructurilor nucleare.