USR Constanţa cere anularea unui spectacol al lui Dan Puric, acuzând simpatiile actorului pentru Rusia şi Vladimir Putin

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a afirmat, luni seara, pe pagina sa de Facebook faptul că toţi consilierii judeţeni USR se delimitează public de evenimentul de la Constanţa care îl are în prim-plan pe Dan Puric.

În 6 martie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, actorul Dan Puric ar urma să susţină o conferinţă intitulată „Poveste de iubire”.

Mesajul lui Petre Enciu

Trăim momente extrem de sensibile şi tensionate, trăim vremuri în care conduita morală şi conştiinţa trebuie să primeze. De aceea, toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean. Consilierii judeţeni USR Constanţa nu au aprobat asocierea şi promovarea de către Consiliul Judeţean a acestui eveniment!

Condamnăm ferm discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin. Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei. O profanare a victimelor invadării barbare a Ucrainei!

Citește și Soprana Anna Netrebko, susținătoare a lui Putin: „Sunt împotriva acestui război”

Consiliul Judeţean nu trebuie să asigure sub nicio formă o platformă de desfăşurare şi exprimare publică a unor astfel de personaje controversate, care nu fac altceva decât să împrăştie în spaţiul public doctrina şi discursul putinist. Voi solicita anularea desfăşurarii evenimentului pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Dacă anumite asociaţii şi entităţi private vor să îşi asume mai departe asocierea cu elemente de propagandă rusă, este treaba lor, însă nu vrem ca şi Consiliul Judeţean Constanţa să fie complice la asemenea manifestări!

Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (fostul cinematograf Republica) aparţine Consiliului Judeţean Constanţa.