Vechiul Palat Cotroceni poate fi vizitat gratuit de copiii cu vârsta până în 14 ani pe 1 iunie

Muzeul Naţional Cotroceni invită publicul, sâmbătă, de Ziua Internaţională a Copilului, să descopere unul dintre cele mai importante edificii din Bucureşti, vechiul Palat Cotroceni, un loc de care se leagă multe evenimente importante din istoria ţării. Pentru toţi copiii, cu vârsta până în 14 ani, însoţiţi de părinţi, accesul este gratuit, anunţă instituţia.

Cu această ocazie va fi deschisă şi expoziţia care reuneşte lucrările câştigătorilor concursului Cotroceni Creativ Junior, ediţia a cincea, dar şi lucrări selectate în categoria Artişti de urmărit. Competiţia de anul acesta a fost structurată pe două secţiuni de vârstă – Mici artişti (gimnaziu) şi Tineri artişti (liceu). Tema aleasă a fost crearea unui logo/unei sigle relevante pentru muzeu, pornind de la sursele disponibile pe canalele de social media ale Muzeului Naţional Cotroceni: interioarele palatului, obiectele de patrimoniu, fotografiile de epocă, membrii familiei regale al căror trecut se leagă de Palatul Cotroceni sau alte figuri istorice care au influenţat destinul ansamblului.

Pentru fiecare dintre cele două categorii, în urma jurizării, au fost alese cinci lucrări câştigătoare şi şapte lucrări la categoria Artişti de urmărit ce vor putea fi vizionate atât în cadrul expoziţiei de la Muzeul Naţional Cotroceni, în perioada 1 iunie – 1 iulie 2024, cât şi pe paginile de Instagram şi Facebook ale muzeului. Anul acesta sunt oferite 10 premii în valoare totală de 4.000 de lei. 

Citește și Istoria migraţiei româneşti în SUA, în expoziţie foto-documentară la Muzeul Naţional Cotroceni

Pe lângă expoziţia permanentă, la Muzeul Naţional Cotroceni sunt deschise şi expoziţiile temporare aflate în desfăşurare: Salonul Artelor Decorative, în Spaţiile Medievale, expoziţia aniversară „Din adâncuri + Din văzduh = 80” a artistei Ileana Dana Marinescu, organizată în holul Salonului Cerchez şi microexpoziţia „Ion I. C. Brătianu – un destin pentru România Mare” în Salonul Cerchez.

De 1 iunie, accesul este posibil doar în baza unei programări ce poate fi făcută cu minimum 48 de ore înainte, la numerele de telefon 021-317.31.07 şi 0725.518.381, sau la adresa de email vizitare@muzeulcotroceni.ro. Programarea va fi confirmată de un reprezentant al muzeului. Condiţiile de acces şi tarifele de vizitare sunt disponibile pe site-ul muzeului. La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).