Victor Rebengiuc își anunță retragerea din teatru

Victor Rebengiuc va juca în această vară ultimul rol din carieră. În vârstă de 89 de ani, artistul a anunțat că se va retrage după ce va juca rolul tatălui în piesa cu același nume, care va avea premiera la teatrul Bulandra din București, informează Digi 24.

„Am 89 de ani, o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta”, a spus Victor Rebengiuc pentru Digi 24.

„Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a transmis Victor Rebengiuc.

Premiera piesei „Tatăl” după dramaturgul francez Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la teatrul Bulandra din București, sala „Liviu Ciulei”.

Citește și Victor Rebengiuc, la TVR 1: „Nu mă lăuda, domnule! S-ar putea să îmi faci rău”

Victor Rebengiuc are o activitate de 67 de ani în teatru și film, jucând sute de roluri în fața publicului spectator și zeci de altele pe marile ecrane.

În prezent, joacă la TNB în „Regele moare” și în „Umbre” – în ambele, alături de soția lui, Mariana Mihuț.

Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Actorul va împlini 90 de ani pe 10 februarie 2023.