Victoria Cociaș, propusă manager interimar de 100 angajați ai Teatrului Nottara

Angajați ai Teatrului Nottara propun numirea pe postul de manager interimar a actriţei Victoria Cociaș, în urma respingerii contestaţiei pe care a depus-o actualul manager, Marinela Ţepuş, după rezultatele evaluării, informează Agerpres.

„În urma respingerii contestaţiei doamnei manager Marinela Ţepuş, 100 de angajaţi ai Teatrului ‘C.I. Nottara’ vă adresează, şi pe această cale, rugămintea de a da curs următoarei solicitări. (…) Subsemnaţii, angajaţi ai Teatrului C.I. Nottara, ca urmare a situaţiei create în ultima vreme şi care a escaladat atât în spaţiul public, cât şi în interiorul instituţiei, vă rugăm să aveţi în vedere numirea unui manager interimar, care să-i reprezinte pe toţi cei 149 de angajaţi, nu doar pe cei 15 petiţionari anonimi.

Acest lucru se poate întâmpla doar prin numirea unei adevărate personalităţi artistice a instituţiei noastre, care nu a făcut parte din comploturi şi/sau scene de culise nedemne de un teatru respectat şi iubit de public. Noi, semnatarii acestei scrisori, vă supunem atenţiei numele doamnei Victoria Cociaș, actriţă cu o activitate de 37 de ani în Teatrul ‘C.I. Nottara’, artistă recunoscută în plan naţional, care se bucură de admiraţia şi respectul întregului colectiv”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată primarului general Nicuşor Dan, postată pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Potrivit scrisorii, actriţa Victoria Cociaș „va putea tempera tensiunile apărute în cadrul colectivului” şi va readuce „un climat armonios şi echilibrat în activitatea curentă a instituţiei”.

Citește și Primăria Municipiului București a încheiat evaluările managerilor instituțiilor de cultură din Capitală

„Suntem siguri că doamna Victoria Cociaș, printr-un comportament ireproşabil, dublat de o prodigioasă activitate artistică, va putea tempera tensiunile apărute în cadrul colectivului ca urmare a scandalului provocat de reclamaţia celor 15 angajaţi, fiind în stare să readucă un climat armonios şi echilibrat în activitatea curentă a instituţiei. Considerăm că pentru a ne putea motiva propunerea, este necesară programarea unei întâlniri cu dumneavoastră şi cu doamna director a Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, Liliana Fedorca, în regim de urgenţă. Aceasta poate avea loc fie la sediul teatrului, fie la Primăria Municipiului Bucureşti. Cu stimă, Cei 100”, se precizează în scrisoare.

Primăria Municipiului Bucureşti a evaluat, în perioada 6 – 12 aprilie, activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din Capitală subordonate municipalităţii.

Pe 21 martie, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a trimis Corpul de Control la Teatrul Nottara la sesizarea unui grup de 15 angajaţi (printre care şi actori). „Managementul în instituţiile subordonate primăriei trebuie să fie unul corect şi urmează să vedem care e situaţia în cazul Teatrului Nottara”, scria Nicuşor Dan, pe Facebook.

Potrivit presei, semnatarii sesizării arătau dezorganizarea şi presiunile la care sunt supuşi de către managerul Marinela Ţepuş şi faptul că desconsideră activitatea artistică prin repetiţii continue într-un timp scurt.