VIDEO Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură din Paris a fost ţinta unui atac cu cocktail Molotov

Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură, a fost atacată, duminică seara, cu un cocktail Molotov (bombă incendiară artizanală), a informat cotidianul Le Parisien.

Un agent de securitate de la Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (MRSC) a alertat poliţia după ce a descoperit că poarta clădirii a fost atacată. Clădirea are statut diplomatic.

Bucăţi de sticlă şi lichid au fost găsite pe sol, potrivit unei surse din poliţie. Autorităţile franceze au găsit şi un panou publicitar  topit parţial şi care s-a înnegrit din cauza focului.

Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură a făcut sesizări la Ambasada Rusiei la Paris. Purtătorul de cuvânt al ambasadei a refuzat să ofere declaraţii în acest sens. Pe pagina sa de Twitter, Ambasada Rusiei a distribuit înregistrări video în care se vedea o explozie lângă poarta unei clădiri şi a solicitat ”autorităţilor franceze să asigure securitatea reprezentanţilor oficiali ruşi în Franţa”.

Clădirile ruseşti au fost ţinta mai multor atacuri de când armata rusă a invadat Ucraina.

De la începutul invaziei ruse din Ucraina, mii de persoane au manifestat în Occident pentru a condamna Rusia şi pentru a cere încetarea ostilităţilor, marcate de bombardamente masive în care îşi pierd viaţa şi civili.

Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială” şi cere un statut de ţară neutră pentru Ucraina şi „demilitarizarea obligatorie” a acesteia, solicitări absolut inacceptabile pentru Kiev.

Citește și UNESCO condamnă „cu fermitate” atacurile contra şcolilor din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *