VIDEO Medicul Octavian Donțu: Dacă ar avea străinii ce avem noi s-ar lăuda zi și noapte

Octavian Donțu, născut în 20 octombrie 1932, comuna Ariceştii Rahtivani, Prahova, medic primar de medicină generală, medic de familie şi instructor în medicina familiei, cetățean de onoare al orașului Călan, gratulat cu diplomă de excelență de către colegiul medicilor din România, este și un mare iubitor al istoriei naționale.

După absolvirea Facultății de Medicină din Cluj a fost repartizat prin repartiție ministerială în comuna Boșorod. Încă din primii ani de când a profesat aici începe construcția, împreună cu cetățenii, a unui dispensar modern. Tot în perioada aceea descoperă pasiunea pentru istorie, pe teritoriul comunei aflându-se mai multe obiective turistice, unele incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

În anul 1959, doctorul Octavian Donțu a chiar participat la cercetările din Comuna Boșorod cu tema „Originea poporului roman” în coordonarea Academiei Române, sub conducerea academicianului Ştefan-Marius Milcu.

„Noi nu știm românii să ne exploatăm tot ce avem. Dacă ar avea străinii ce avem noi s-ar lăuda zi și noapte”, afirma medicul Octavian Donțu în 2013.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook