VIDEO: O rachetă dezvoltată de SpaceX pentru nava spațială Starship a explodat la lansare

O rachetă de propulsie dezvoltată de SpaceX pentru nava spațială Starship a izbucnit în flăcări în timpul unei lansări-test, luni, în Texas, ceea ce reprezintă un posibil eșec pentru obiectivul lui Elon Musk de a lansa Starship pe orbită anul acesta, scrie Reuters.

„Da, de fapt, nu e bine. Echipa evaluează daune”, a spus Musk pe Twitter după explozia prototipului Super Heavy Booster 7.

Explozia, care a cuprins baza rachetei și a părut să zguduie camera video, a fost specifică testului de pornire a motorului, a spus Musk marți.

Eșecul a venit în mijlocul unei campanii de teste. Nava spațială completă a SpaceX, care va avea o înălțime de 120 de metri atunci când este cuplată cu propulsorul supergreu, este vehiculul de lansare de ultimă generație al companiei, în centrul ambițiilor lui Musk de a face călătoria umană în spațiu mai accesibilă.

La sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2021, SpaceX a pierdut patru prototipuri într-o serie de lansări de test la mare altitudine, când încercările de aterizare de întoarcere s-au încheiat cu explozii. Prototipul Starship a făcut în sfârșit o aterizare sigură în mai 2021.

Citește și Specie dispărută de stejar, redescoperită de cercetători