VIDEO: Victoria Roșchina a fost eliberată după ce rușii au forțat-o să se înregistreze în timp ce afirma că armata rusă i-a salvat viața

Trupele ruse au eliberat-o pe jurnalista Victoria Roșchina după ce a fost pusă ”sub presiune” să se înregistreze în timp ce afirma că armata rusă i-a salvat viaţa, relatează hromadske.ua și Ukrayinska Pravda (UP).

Presa pro-rusă şi canalele Telegram au publicat un videoclip în care reportera ucraineană Roşchina spune că trupele ruse i-au salvat viaţa şi au tratat-o bine în captivitate.

Victoria Roșchina se află în drum spre Zaporojie (sud-estul Ucrainei) şi este jurnalistă la Hromadsk TV, potrivit UP.

De la începutul invaziei ruse şi înainte de a fi capturată, jurnalista a transmis reportaje din estul şi sudul Ucrainei.

De curând, trei jurnaliști şi un editor de ziar pensionat, împreună cu familia sa, au fost răpiți, luni dimineață, de forţele ruse care au ocupat oraşul Melitopol şi au fost sechestraţi timp de câteva ore înainte de a fi eliberaţi, potrivit sindicatului naţional al jurnaliştilor din Ucraina.

Cei patru: fostul editor Mykhailo Kumok, editorul Yevhenia Boryan şi reporterii Yulia Olkhovska şi Lyubov Chaika, au legătură cu Melitopolskie Vedomosti, cotidian cu sediul în oraşul Melitopol (sudul Ucrainei), care este ocupat de forţele ruse.