Vietnam cere Netflix să retragă un serial sud-coreean care „denaturează istoria”

Autorităţile de la Hanoi au cerut Netflix să retragă de pe platforma sa un serial sud-coreean, din care un episod ce evocă războiul din Vietnam „denaturează istoria” în detrimentul puterii comuniste, informează miercuri site-ul Vietnamnet, relatează AFP.

O agenţie guvernamentală vietnameză acuză drama „Little Women” de încălcarea unei legi care luptă împotriva celor care „denaturează istoria, neagă realizările revoluţionare şi jignesc naţiunea şi eroii săi”, într-o scrisoare trimisă gigantului american de streaming.

„Serialul prezintă dialoguri între personaje care laudă crimele mercenarilor coreeni în războiul american din Vietnam, din 1967”, a precizat site-ul Vietnamnet.

Autorităţile vietnameze au stabilit ziua de miercuri ca termen limită pentru ca platforma să retragă serialul, însă miercuri după-amiază serialul era încă disponibil în Vietnam, a constatat AFP.

În cel de-al 8-lea episod din „Little Women”, adaptare după romanul „Cele patru fiice ale doctorului March” al scriitoarei americane Louisa May Alcott, un fost veteran laudă eficacitatea letală a sud-coreenilor în confruntarea cu Viet Cong.

Citește și Războaiele Rusiei & Războaiele SUA. Cronologie selectivă

Peste 320.000 de soldaţi din Coreea de Sud, un aliat al Washingtonului, au fost trimişi în Vietnam între 1964 şi 1973 pentru a lupta alături de americani, angajaţi împotriva forţelor comuniste din Vietnamul de Nord.

Ei au fost acuzaţi mult timp că au comis ucideri în masă în rândul civililor vietnamezi.

Netflix nu a răspuns solicitărilor AFP de a face declaraţii în legătură cu acest subiect. Serialele sud-coreene pe care platforma le difuzează au numeroase vizionări în Asia.

Din 2020, Netflix a retras trei seriale din catalogul său din Vietnam după plângerile autorităţilor locale care au acuzat platforma de streaming de „încălcarea suveranităţii ţării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *