Violonistul Valentin Şerban, câştigător al Concursului „Enescu”

Violonistul Valentin Şerban, câştigător al Concursului Internaţional ‘George Enescu’ şi unul dintre cei mai aclamaţi muzicieni români ai momentului, susţine o serie de concerte extraordinare şi masterclass-uri în mai multe oraşe din ţară.

Potrivit unui comunicat al Artexim, joi, de la ora 19,00, este programat un prim concert dedicat lui Johannes Brahms pe scena Filarmonicii din Arad.

„O altă lucrare ce va încânta publicul meloman este şi cea a aclamatului compozitor de muzică de film Erich Wolfgang Korngold: Concertul în Re major, op 35 – care va fi interpretată pe scenele filarmonicilor din Braşov, Oradea şi din Ploieşti, o lucrare complexă şi rar abordată, bazată pe teme din filme de Hollywood de la începuturile cinematografiei. (…) Valentin Şerban mai poate fi ascultat la Filarmonica de Stat Târgu-Mureş sau pe scena Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti, din Satu Mare”, precizează Artexim.

În martie, Valentin Şerban va susţine şi un masterclass de vioară la invitaţia Asociaţiei Armonix din Cluj-Napoca, precum şi o serie de recitaluri alături de pianistul Mihai Diaconescu, împreună cu care va ajunge în oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureş, Timişoara sau Braşov, în perioada mai-iunie.

De asemenea, violonistul va participa şi la un proiect alături de Les Dissonances, ansamblu al cărui membru este, la invitaţia cunoscutului violonist David Grimal.

Citește și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu” în concert la Sala cu Orgă din Chişinău

Activitatea violonistului în stagiunea 2022/23 a inclus şi un recital inedit la Sala Radio din Bucureşti alături de pianista Daria Tudor, parte a proiectului Moştenitorii României Muzicale, eveniment realizat de Radio România Muzical şi coprodus de Artexim.

Pentru restul anului, proiectele violonistului includ finalizarea înregistrărilor la Casa Radio alături de Daria Tudor, talentata pianistă de origine română ce şi-a făcut debutul pe scenă la vârsta de doar 9 ani şi studiază momentan la Universitatea de arte din Berlin.

Tot în perioada următoare, Valentin Şerban va susţine şi o serie de concerte în calitate de concertmaestru la Filarmonica ‘George Enescu’ din Bucureşti, la invitaţia maestrului Marin Cazacu.

Susţinerea violonistului Valentin Şerban face parte din noua direcţie strategică a Artexim, care îşi propune să investească în dezvoltarea artiştilor laureaţi ai Concursului Internaţional ‘George Enescu’ şi să contribuie la dezvoltarea pieţei muzicale româneşti.

Despre Valentin Şerban

Absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov, Valentin Şerban şi-a finalizat studiile de master în Austria, la Universitatea de Muzică şi Arte ale Spectacolului din Graz, sub îndrumarea celebrei violoniste Silvia Marcovici.

De-a lungul carierei sale a cântat pe numeroase scene din România, Franţa Germania, Austria şi Italia, iar începând din anul 2018 este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris, dar şi concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

O serie de evenimente inedite asociate cu numele lui Valentin Şerban este cea a concertelor în întuneric „Bach Unseen” şi „Concert cu ochii larg închişi”, în colaborare cu artistul vizual Cristina Bobe, proiect în cadrul căruia a susţinut câte un recital de 60 de minute în întuneric total, în diverse localităţi din România, în spaţii neconvenţionale.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook