function add_custom_message_after_post($content) { if (is_single() && !is_feed()) { $custom_message = <<

­čôó Vrem s─â auzim p─ârerea ta!

Pentru a continua discu╚Ťia ╚Öi a r─âm├óne conectat cu noi, urm─âre╚Öte-ne pe platformele sociale:

Facebook Twitter LinkedIn Google News HTML; $content .= $custom_message; } return $content; } add_filter('the_content', 'add_custom_message_after_post'); Volodimir Zelenski ╚Öi poporul s─âu, propu╚Öi la Premiul Nobel pentru Pace┬á » Externe

Volodimir Zelenski și poporul său, propuși la Premiul Nobel pentru Pace 

Oameni politici din mai multe ┼ú─âri europene, inclusiv din Rom├ónia, au cerut ├«ntr-o scrisoare deschis─â ca pre╚Öedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ┼či poporului ucrainean s─â le fie decernat Premiul Nobel pentru Pace, transmite vineri EFE.

Semnatarii scrisorii, datat─â 11 martie, potrivit Euractiv, au solicitat Comitetului Nobel din Norvegia s─â prelungeasc─â p├ón─â la 30 martie termenul pentru nominaliz─ârile la premiul din acest an, care s-a ├«ncheiat oficial la 31 ianuarie, invoc├ónd ÔÇ×evenimente istorice f─âr─â precedent”, mai exact, r─âzboiul pornit de Rusia ├«n Ucraina.

ÔÇ×Lumea este tulburat─â de imaginile r─âzboiului care sosesc din Ucraina. Milioane de familii tr─âiesc acum cu fric─â, locuin┼úele ┼či vie┼úile lor sunt amenin┼úate de bombardamente ┼či de o armat─â invadatoare. Suntem martorii curajului oamenilor din Ucraina ├«n fa┼úa acestui r─âzboi declarat de RusiaÔÇŁ, se men┼úioneaz─â ├«n scrisoare.

ÔÇ×Ucrainenii curajo╚Öi lupt─â pentru a-╚Öi p─âstra democra╚Ťia ╚Öi dreptul la autoguvernare. De la curajul pre╚Öedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, p├ón─â la b─ârbatul cu lacrimi ├«n ochi care ├«╚Öi ia r─âmas bun de la familie pentru a lupta pentru ╚Ťara sa, oamenii din toat─â Ucraina se ridic─â pentru a rezista for╚Ťelor autoritarismului. Cuvintele noastre de simpatie ╚Öi sprijin cu greu pot face dreptate sacrificiilor pe care le fac pentru principiile drepturilor omului ╚Öi p─âcii.

Cite╚Öte ╚Öi Scriitori ucraineni, rom├óni ┼či belgieni, ├«mpreun─â de Ziua Interna╚Ťional─â a Poeziei

├Än prezent ╚Öi ├«n ├«ntreaga lume, oamenii care tr─âiesc ├«n democra╚Ťie ├«╚Öi pun to╚Ťi aceea╚Öi ├«ntrebare: Ce putem face pentru a sprijini poporul Ucrainei? Credem c─â acum este momentul s─â le ar─ât─âm poporului Ucrainei c─â lumea este de partea lor. Prin urmare, v─â solicit─âm s─â lua╚Ťi ├«n considerare redeschiderea ╚Öi, totodat─â, extinderea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace p├ón─â la 31 martie 2022, pentru a permite nominalizarea pre╚Öedintelui Zelenski ╚Öi a poporului Ucrainei la acest premiu.

De╚Öi suntem con╚Ötien╚Ťi c─â aceasta este o abatere de la procedura clasic─â, credem c─â aceast─â abatere este justificat─â de situa╚Ťia actual─â f─âr─â precedent. Este datoria noastr─â democratic─â s─â lupt─âm ├«n fa╚Ťa autoritarismului ╚Öi s─â sprijinim un popor care lupt─â pentru democra╚Ťie ╚Öi dreptul s─âu la autoguvernareÔÇŁ, se mai arat─â ├«n scrisoare.

Scrisoarea a fost semnat─â p├ón─â ├«n prezent de 36 de oameni politici, majoritatea olandezi, dar pe ea figureaz─â ┼či politicieni din ┼ú─âri precum Regatul Unit, Germania, Suedia, Estonia, Bulgaria, Rom├ónia ┼či Slovacia, noteaz─â EFE.

Documentul a fost semnat ┼či de fostul premier eston Andrus Ansip ┼či de fostul ministrul de externe olandez Bert Koenders, dar ┼či de mai mul┼úi eurodeputa┼úi, noteaz─â Agerpres.

Euractiv menţionează că nu există precedent istoric de prelungire a termenelor de depunere a candidaturilor la Comitetul Nobel.