YouTube declanşează ofensiva împotriva adblock-erelor

După o serie de teste de nivel redus, YouTube demarează prima fază a luptei împotriva instrumentelor de blocat reclame, dându-le utilizatorilor de ales între a suporta reclamele sau a plăti abonamentul YouTube Premium.

YouTube a declanşat un efort global de combatere a blocării reclamelor. Vizibil deja unora dintre utilizatori de mai multe săptămâni, planul a fost confirmat, într-un final, de companie.

Utilizatorii care folosesc instrumente de blocat reclamele sunt acum întâmpinaţi pe YouTube cu un mesaj care le cere să dezactiveze extensiile folosite pentru blocarea reclamelor.

Mesajul din fereastra afişată celor care blochează reclame le explică utilizatorilor că extensiile de tip adblock contravin regulilor site-ului şi că aceştia au două opţiuni – fie se abonează la YouTube Premium, fie trebuie să urmărească reclamele.

Deocamdată, ofensiva YouTube nu pare să fie aceeaşi în toate regiunile şi pentru toţi utilizatorii. În unele cazuri, mesajul afişat nu dispare decât după dezactivarea soluţiei adblock, în vreme ce în alte situaţii acesta poate fi închis.

YouTube a derulat experimente în sensul contracarării adblock-erelor de mai multe luni, însă, acum acestea sunt extinse la nivel global.

Eforturile YouTube de blocare a adblock-erelor vin la puţin timp după ce compania a introdus noi tipuri de reclame, inclusiv una de 30 de secunde pentru televizoare, care nu poate fi oprită.

Citește și YouTube a suspendat monetizarea canalelor actorului Russell Brand, din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală