Ziua Francofoniei, sărbătorită în Israel la Cinematecile din Ierusalim și Holon

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Ambasada României în Israel și principalele institute culturale și ambasade francofone acreditate în Israel, organizează, în perioada 1-18 martie 2022, o serie de evenimente de celebrare a Zilei Francofoniei în Israel.

Programul va cuprinde două evenimente principale:

Festivalul de Film dedicat Francofoniei la Cinematecile din Ierusalim și Holon (1-8 martie 2022), în cadrul căruia vor fi proiectate filme din Franța, Canada, Elveția, Bulgaria, Irlanda, Belgia, Grecia. În cadrul Festivalului, România va fi reprezentată de peliculaMarocco/Mikado (2021, regia: Emanuel Pârvu) care va beneficia de 2 proiecții, după cum urmează:

Marocco/Mikado este o co-producție România-Cehia, 2021 (96 minute, subtitrare în ebraică și franceză), în regia lui Emanuel Pârvu, iar scenariul este semnat de Alexandru Popa şi Emanuel Pârvu. Din distribuție fac parte: Șerban Pavlu, Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu, Crina Semciuc.

Citește și Raluca Nagy este nominalizarea României la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură

Lista completă a filmelor difuzate în Festivalul de Film dedicat Francofoniei: Belgia – „PlayGround”; Bulgaria – „Letters from Antarctica”; Canada – „Il pleuvait des oiseaux”; Elveția – „Azor”; Franța – „Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait”; Grecia – „Eftihia”; Irlanda – „Wildfire”; România – „Mikado”. Toate filmele incluse în Festival vor fi proiectate cu subtitrare în limbile ebraică și engleză/franceză.

Pentru mai multe informații: https://cutt.ly/6PULxaf.

Celebrarea Francofoniei la Institutul Francez din Tel Aviv

Programul evenimentului vineri, 18 martie 2022, orele 11:00 – 13:30, va include standuri cu materiale informative de interes cultural, turistic și istoric aparținând țărilor participante (Belgia, Canada, Elveția, Franța, Coasta de Fildeș, Bulgaria, Irlanda, Vietnam, Republica Democrată Congo, Camerun, România, Grecia), precum și un bufet cu produse gastronomice tradiționale. Standul românesc este organizat în colaborare cu Ambasada României în Israel. Intrarea liberă, în baza confirmării participării la adresa de e-mail: accueilifta@ambfr-il.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *