Ziua Internațională a Muzicii, celebrată în instituțiile Ministerului Culturii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), inițiată la propunerea renumitului violonist şi muzicolog Yehudi Menuhin, preşedinte pe atunci al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO (International Music Council – IMC), fondat în 1949.

„Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie în plus de a celebra arta. Limbajul muzicii este universal și are capacitatea de a vindeca, liniști, bucura sau chiar întrista. Astfel, indiferent că este rock, pop, clasică, blues, jazz, populară, muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții, fiind creatoare de stări. O celebrăm astăzi pentru a ne aminti importanța ei și le urăm «La mulți ani» tuturor muzicienilor, compozitorilor, soliștilor!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Astăzi, 1 octombrie, își deschid stagiunile 2022-2023 Opera Națională București și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, fiecare aducând publicului câte o premieră.

Astfel, opera din capitală ne așteaptă la premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, de Jacques Offenbach, regia Matteo Mazzoni, a cărui ultimă montare pe această scenă a avut loc în anul 1986. Biletele se pot achiziționa aici: https://tickets.operanb.ro/event.php?id=31693  

Citește și Ministrul Culturii şi ambasadoarea Franţei la Bucureşti, invitaţi la Mastering the Music Business

Teatrul Național de Operetă și Musical aduce în premieră „Jack, între dragoste și nebunie”, un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie” bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul. Pentru bilete, accesați site-ul instituției: https://www.opereta.ro

Prima Zi Internaţională a Muzicii a fost organizată în 1975, de către IMC, conform rezoluţiei adoptate de a 15-a Adunare Generală din Lausanne (1973).
Scopul acestei zile este de a sublinia rolul major pe care muzica îl are în viaţa noastră, de a realiza o mai bună cunoaştere a acesteia și a legăturilor pe care le creează.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook