„Ziua Limbii Române. Omagiu Eminescu-Caragiale”, ediţia a V-a, va avea loc vineri

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Ziua Limbii Române. Omagiu Eminescu-Caragiale” va avea loc, vineri, de la ora 19,00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti.

Potrivit unui comunicat de presă, vineri, de la ora 19,00, publicul este invitat să o urmărească pe actriţa Daniela Nane care, acompaniată la pian de Ioana Maria Lupaşcu, va recita poemul ce are la bază basmul „Călin Nebunul şi mitul Zburătorului”.

Recitalul de poezie şi muzică va fi urmat de proiecţia filmului „D-ale Carnavalului”, pe baza piesei de teatru omonime scrisă de I. L. Caragiale, în regia lui Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş din anul 1959.

Conceptul evenimentului „Ziua Limbii Române” la Casa Artelor Dinu Lipatti ediţia a V-a aparţine pianistei şi regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro şi în reţeaua iabilet.ro/retea. Accesul persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Citește și Lucian Romaşcanu consideră că e nevoie de o lege a limbii române